Hlavní obsah

Po střetu auta s bagrem zemřeli nedaleko Ostravy tři lidé

Právo, plk
Ostrava
Aktualizováno

Tři mrtvé a jedno těžké zranění si v sobotu ve Staré Vsi nad Ondřejnicí vyžádal střet osobního auta s bagrem. O život přišla osádka osobního vozu.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

K tragédii došlo po poledni na silnici R48. „Řidič osobního vozidla měl přejet do protisměru a střetnout se s protijedoucím bagrem,“ uvedla policejní mluvčí Soňa Štětínská. Při nehodě zemřeli tři lidé a další osoba byla se zraněními přepravena do nemocnice.

Zemřeli dva muži ve věku šestačtyřicet a sedmdesát let a osmašedesátiletá žena. Podle mluvčího moravskoslezských záchranářů Lukáše Humpla už jim zasahující lékaři nemohli pomoci.

„Čtrnáctiletá dívka byla zraněna v oblasti hrudníku a břicha. Ve vážném stavu ji letečtí záchranáři po prvotním ošetření přepravili vzdušnou cestou na urgentní příjem Fakultní nemocnice Ostrava,“ sdělil Humpl a dodal, že ošetřen byl i třiačtyřicetiletý muž, který utrpěl lehké poranění dolní končetiny.

Místo střetu, které bylo na frekventované silnici mezi Mošnovem a Ostravou, museli policisté uzavřít, doprava byla svedena na objízdnou trasu. „Dechová zkouška byla u řidiče bagru negativní. Příčina nehody, tedy proč řidič osobního vozidla vjel do protisměru, není dosud známa,“ poznamenala policejní mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám