Hlavní obsah

Požár teplárny ve Zlíně způsobil škodu za 20 miliónů, oheň roznesly pásové dopravníky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín
Aktualizováno

V bývalém areálu Svitu ve Zlíně hořela ve čtvrtek odpoledne teplárna, hasiči škodu odhadují zhruba na 20 miliónů. Zásahem ale uchránili majetek až za 700 miliónů, řekl mluvčí krajských hasičů Libor Netopil.

Foto: Aleš Fuksa, Právo

Ilustrační snímek

Článek

Nad průmyslový areál stoupal černý dým, hasiči vyhlásili druhý stupeň požárního poplachu. Oheň se podařilo lokalizovat za 50 minut od ohlášení. Příčina požáru zatím známa není.

"V interiéru sedmipodlažní budovy technologie teplárny se vznítil uhelný prach. Pásové dopravníky roznesly oheň i mimo budovu. Hasiči proto hasili na zemi, výškovou technikou na konstrukci dopravníků a také v interiéru objektu," poznamenal Netopil.

Hasiči také měřili koncentrace škodlivin v ovzduší, které ale podle mluvčího nedosáhly pro obyvatele města nebezpečných hodnot.

Požár byl oznámen v 15:30. Na místo bylo postupně povoláno osm jednotek profesionálních, dobrovolných a podnikových hasičů s devíti cisternami a dvěma vozidly s výškovou technikou. Celkem bylo nasazeno kolem padesáti hasičů. Při zásahu nebyl nikdo zraněn.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám