Hlavní obsah

Třináctiletý hoch shodil spolužáka do výtahové šachty, hádali se o dívku

Právo, koc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Teplice

Jen shodou šťastných okolností přežil v polovině května v Teplicích třináctiletý chlapec pád do výtahové šachty. Do hloubky několika metrů ho shodil stejně starý spolužák, údajně po hádce o dívku. Kvůli závažnosti převzala ve středu případ krajská kriminálka.

Článek

„Vyšetřujeme to jako pokus o těžké ublížení na zdraví,“ řekla Právu policejní mluvčí Veronika Hyšplerová s tím, že vzhledem k věku účastníků konfliktu nebude policie sdělovat bližší informace.

Oba chlapci vlezli podle zdroje MF Dnes sklepním oknem do opuštěného a částečně zdevastovaného domu poblíž centra lázeňského města. Když se dostali do třetího patra, začali se dohadovat. Jeden se druhému vysmíval, že chodí s malou holkou. Ten si to nenechal líbit a strčil hocha do zad. Chlapec spadl do šachty a letěl zhruba 12 metrů až do suterénu. Jeho dopad ztlumily vesměs měkké předměty naházené na dně.

Do vězení nepůjde

Hoch upadl nakrátko do bezvědomí. Když se probral, začal volat o pomoc. Uslyšel ho kolemjdoucí muž a přivolal strážníky. Ti zalarmovali hasiče a záchranku. Kvůli bolestem hlavy byl zraněný hoch krátce hospitalizován v teplické nemocnici.

Chlapec, který spolužáka strčil do šachty a z místa chladnokrevně odešel, aniž by se staral o jeho zdraví, policii přiznal, že chlapec skončil v šachtě jeho přičiněním. Tvrdil ale, že se tak stalo náhodou během rvačky. Poškozený ale popsal, že strčení bylo úmyslné.

Mladý násilník kvůli svému věku do vězení nepůjde, maximálně může skončit ve výchovném ústavu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám