Hlavní obsah

Zabít jsem ho nechtěla, litovala před soudem žena, která ubodala přítele

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Z vraždy svého přítele se od čtvrtka u Krajského soudu v Ostravě zpovídá Nataša Skálová z Fulneku. Loni krátce po vánočních svátcích partnera při hádce v opilosti dvakrát bodla kuchyňským nožem. Muž svým zraněním na místě podlehl. Při svém výslechu obžalovaná všeho litovala.

Foto: Aleš Honus, Právo

Obžalovaná Nataša Skálová před trestním senátem ostravského krajského soudu

Článek

Incident se stal 28. prosince večer v ubytovně ve Fulneku, kterou dvojice nějaký čas obývala. Hádky byly v jejich domácnosti na denním pořádku. „V inkriminovaný den společně konzumovali alkohol, vzájemně se slovně napadali a došlo i k fyzickým útokům, které vyvrcholily tím, že se obžalovaná chopila nože a bodla poškozeného do hrudníku,“ popsal útok státní zástupce Vít Legerský.

Dvaapadesátiletý muž zemřel krátce po útoku na následky šoku z vykrvácení. „Poté obžalovaná odešla do bytu svého syna, kde zastihla svou snachu, které oznámila, co se stalo,“ dodal státní zástupce.

Myslím, že největším trestem pro ni je, že si uvědomuje, co udělala.
matka oběti

Žena tvrdí, že si prý na průběh samotného útoku nepamatuje. Při svém výslechu ve čtvrtek popsala jenom hádku, která pobodání předcházela. Přítel ji prý při hádce napadl jako první. „Povalil mě na postel, přiklekl mě a dal mi nůž pod krk,“ řekla. Poté údajně ve svém jednání polevil a nůž zabodl do stolu.

Nožem šermovala

Žena přiznala, že nůž ze stolu vzala a začala s ním před přítelem šermovat. „Asi jsem pak upadla,“ řekla. Na dotaz soudkyně, jak si vysvětluje, že v lékařském posudku se hovoří o dvou ranách zasazených velkou intenzitou síly, nedokázala odpovědět. „Je mi to líto, ale zabít jsem ho nechtěla,“ řekla.

Proces sleduje i matka zabitého muže, která potvrzuje, že násilí bylo v domácnosti běžné. Útokem prý vyvrcholily neshody kvůli penězům. „Nechtěl jí dát peníze,“ řekla matka oběti. „Jaký bych si přála trest? Myslím, že největším trestem pro ni je, že si uvědomuje, co udělala. Jakýkoli trest mi syna nevrátí,“ řekla.

Hlavní líčení bude pokračovat výslechy celé řady svědků i soudních znalců. Rozsudek by měl být vyhlášen v červenci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám