Hlavní obsah

Policisté při honičce vytvořili na silnici zátaras, řidič tři z nich zranil

Právo, Novinky, pab, ok
Plzeň
Aktualizováno

Tři policisté utrpěli zranění ve čtvrtek ráno na Plzeňsku, když se svým autem vytvořili zátaras kvůli ujíždějícímu autu pronásledovanému jinou hlídkou. Řidič měl kradenou SPZ a v autě kanystry s naftou.

BEZ KOMENTÁŘE: Řidič narazil do zátarasu na silniciVideo: Patrik Biskup, Právo

 
Článek

Policejní hlídka chtěla kolem 8. hodiny ráno zastavit v Třemošné auto k silniční kontrole. Řidič ovšem nezastavil, kontrole se vyhnul a ujížděl směrem na Kaznějov. Během asi tříkilometrové jízdy na silnici kličkoval, ohrožoval ostatní řidiče a jel rychle.

„V Kaznějově mu jiná hlídka policie vytvořila zátaras, který se snažil řidič objet, a přitom narazil do služebního auta. Následně se ještě pokusil o útěk, ale neúspěšně,“ řekl Právu mluvčí policie Jan Koželuh. V autě byla také spolujezdkyně, kterou policisté rovněž zadrželi.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Pronásledovaný opel narazil do policejního auta

Podle mluvčího mělo auto kradené registrační značky a ve voze byly kanystry s naftou.

„Zranilo se celkem pět lidí, z toho čtyři jsme museli převézt do nemocnice. Měli poranění hlavy a končetin,“ uvedla mluvčí záchranářů Lenka Ptáčková. Zranili se tři policisté a dvoučlenná posádka Opelu Corsa.

Policejní mluvčí odpoledne upřesnil, že řidič ujíždějícího vozidla měl pozitivní test na přítomnost pervitinu. „V současné době probíhají úkony trestního řízení,“ doplnil k tomu Koželuh.

Foto: David Ryneš, Mapy.cz

V únoru policie představila zastavovací pásy, které ale v tomto případě podle vyjádření policistů použít nemohla, protože během krátké chvíle by se na to hlídka nestačila připravit.

BEZ KOMENTÁŘE: Policie představila nové zastavovací pásyVideo: Novinky

Reklama

Výběr článků

Načítám