Hlavní obsah

V Praze se utopil 13letý chlapec, pod vodou byl hodinu

Novinky, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

V rybníku v pražských Kyjích se ve středu odpoledne utopil třináctiletý chlapec. Potápěči ho našli ve vodě asi hodinu poté, co ho rodina začala postrádat. Záchranářům se ho už nepodařilo oživit.

BEZ KOMENTÁŘE: V Kyjském rybníce se utopil třináctiletý chlapecVideo: Novinky

 
Článek

Krátce před půl čtvrtou odpoledne vyjelo několik policejních hlídek společně se záchranáři a hasiči do pražských Kyjí. Podle oznámení na tísňovou linku tam měl pod hladinou zmizet chlapec, který byl u vody se svou mladší sestrou.

„Na místo vyrazilo několik místně příslušných hlídek, ale také hlídky pohotovostní motorizované jednotky, policisté ze Speciální pořádkové jednotky a poříčního útvaru. Okamžitě jsme společně s hasiči zahájili pátrací akci,“ řekl Novinkám policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Potápěči hasičů našli tělo chlapce pod hladinou zhruba po hodině od chvíle, kdy ho rodina začala postrádat. Záchranáři ihned zahájili oživovací pokusy.

Najednou zmizel

„Resuscitace byla bohužel neúspěšná a život se chlapci zachránit nepodařilo. K rodině mladíka vyrazil policejní intervent,“ doplnil mluvčí.

Podle informací Novinek měl chlapce hlídat dospělý člověk. Zda nějak zanedbal své povinnosti, nebo se chlapec utopil nešťastnou náhodou, vyšetřují policisté.

„Plavali tři. Dva kluci a jedna holka. Jeden z těch kluků ale najednou zmizel pod hladinou,“ popsal Novinkám situaci jeden ze svědků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám