Hlavní obsah

Muž stanul před soudem za rozsáhlý prodej heroinu, měl mu vynést milióny

– Ostrava
Právo, Aleš Honus

Dalším velkým případem distribuce heroinu se zabývá od středy Krajský soud v Ostravě. Na lavici obžalovaných usedl Petr Leško, který během necelých tří let prodal několika desítkám lidí asi 6,5 kilogramu této drogy. Spolu s ním se z prodeje menšího množství drog zodpovídá i jeho známá Albína Oračková.

Foto: Aleš Honus, Právo

Eskorta přivádí obžalovaného Petra Leška do jednací síně Krajského soudu v Ostravě.

Článek

Petr Leško měl podle obžaloby nakupovat heroin v Praze. Zdroj drogy a výrobce se policii nepodařilo zjistit. Na stopě mu byli kriminalisté delší dobu a pečlivě zadokumentovali jednotlivé případy prodeje drog a řadu svědectví. Heroin si nakupovali především Romové z Ostravy-Přívozu.

Leško po svém zadržení i později ve vazbě odmítl vypovídat a rozmluvil se teprve ve středu před trestním senátem ostravského soudu. Sice nepopřel, že drogy v Ostravě svým známým prodával, šlo ale prý jen o menší množství, rozhodně ne o tolik, kolik tvrdí obžaloba, podle níž si prodejem heroinu měl přijít na několik miliónů korun.

Obžalovaný ve své výpovědi, kterou přečetl z připraveného papíru, obvinil policii z účelově vedeného vyšetřování, které mělo za jediný cíl kriminalizaci jeho osoby.

„Policie vybírala účelově pouze důkazy, které byly v můj neprospěch, a postupovala tedy neobjektivním způsobem. Obžalobou tvrzená konstrukce se nezakládá na pravdě,“ četl obžalovaný. Podle státní zástupkyně je ale důkazů dostatek.

Hlavní líčení bude pokračovat v následujících dnech až do příštího týdne. Zatím není jasné, kdy bude v kauze vyhlášen rozsudek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám