Hlavní obsah

Špatně uhašená cigareta stála muže v Brně život

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Muž, který zahynul v neděli večer při požáru svého bytu v Lidické ulici v centru Brna, zemřel kvůli špatně uhašené cigaretě. V úterý o tom informoval vyšetřovatel příčin požáru. Letos při požárech v kraji zemřelo už 12 lidí, přičemž loni ve stejném období nezemřel na jižní Moravě nikdo.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Špatně uhašená cigareta zažehla v neděli požár, který zachvátil větší část bytu muže. Hasiči byli přivoláni na místo kvůli černému dýmu valícímu se z oken. Při půl hodiny trvajícím zásahu museli použít dýchací přístroje. Mrtvého našli uvnitř.

„Letošní statistiky jsou špatné. Máme čtyři mrtvé při požáru havarovaného auta na Znojemsku a v Žabčicích u Brna evidujeme požár domu, v němž se našlo tělo muže, který byl patrně zavražděný. Na případu pracuje policie," doplnil vyšetřovatel příčin požárů z jihomoravského hasičského sboru Pavel Tinka.

Upozornil na to, že některá letošní úmrtí se stala zcela zbytečně. Například v březnu v Brně-Lesné zemřela obyvatelka bytu kvůli tomu, že neopatrně zacházela s hořící svíčkou. Na Znojemsku zemřeli při požárech rodinných domů dva muži. Případy se zabývá policie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám