Hlavní obsah

V Lipníku nad Bečvou hořel autoservis, plameny poškodily i veterány

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přerov

Pět jednotek hasičů zaměstnal v noci na úterý požár autoservisu v Lipníku nad Bečvou na Přerovsku. Plameny poškodily i několik aut, včetně veteránů. Škoda byla předběžně vyčíslena na 600 tisíc korun. Právo o tom informoval mluvčí Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje Zdeněk Hošák.

BEZ KOMENTÁŘE: Požár autoservisuVideo: HZS Olomouckého kraje

 
Článek

Požár byl ohlášen tři minuty před druhou hodinou ranní. Viditelný hustý kouř a velké plameny pozorovaly podle něj všechny dojíždějící jednotky již z velké dálky. „Plameny zachvátily střechu budovy na ploše zhruba 30 x 8 metrů, z větší části došlo po chvíli také k propadu střešní konstrukce do prostor autoservisu,“ konstatoval mluvčí.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Při požáru bylo poškozeno i několik historických aut.

Hasiči podle něj požádali o pomoc také službu vodárenské společnosti, která zajistila zvýšení tlaku v rozvodné síti do hydrantů. „Jednotkám se podařilo požár lokalizovat po necelé hodině. Pak hasiči dohašovali ve zbylé části střechy menší ohniska a z prostor autoservisu postupně vynášeli požárem zasažené vybavení a vytlačili několik poškozených vozidel,“ poznamenal Hošák.

Plameny poničily několik vozidel zaparkovaných uvnitř autoservisu i mimo něj, šlo i o několik historických veteránů. Během požáru i zásahu hasičů nedošlo k žádnému zranění osob. „Co stojí za příčinou vzniku požáru, je předmětem šetření,“ dodal mluvčí hasičů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám