Hlavní obsah

Na Českolipsku někdo brutálně zabil koně, zaživa z něj odřezával maso

– Liberec
Novinky, lsi

Případ neuvěřitelně brutálního týrání zvířete řeší policisté na Českolipsku. Někdo zde totiž velmi trýznivým způsobem zabil koně. Nejprve koně začal dusit, poté mu podřízl hrdlo a ještě zaživa z něj začal odřezávat maso.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

V noci na sobotu změnil někdo soukromou pastvinu na Českolipsku v jatka. „Pachatel zřejmě koně přilákal k sobě na suché rohlíky, které na místě činu zůstaly poházené po zemi, a potom na něj surově zaútočil,“ uvedla v pondělí českolipská policejní mluvčí Ivana Baláková.

Koně prý nejprve začal dusit lanem, které mu uvázal kolem krku, a potom mu hrdlo podřízl. „V době, kdy v něm ještě pulzovalo srdce, mu vrazil do řitního otvoru kůl a stahoval z něj kůži a odřezával z něj maso,“ doplnila Baláková.

Policisté zatím nevědí, co přesně bylo motivací trýznitele. Pokud si šel pro maso, tak ho patrně něco vyrušilo, neboť si ho odnesl pouze tři kila.

Policisté nyní žádají o pomoc případné svědky. Je totiž možné, že pachatele při činu někdo vyrušil. Pokud má někdo k případu nějaké informace, má podle policie volat linku 158 nebo podat informace na kterékoli policejní služebně.

Podle mluvčí hrozí pachateli až tříletý trest odnětí svobody.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám