Hlavní obsah

Mladík se zastal v centru Prahy své sestry, cizinci ho zkopali a bodli

Novinky, ok, jap
Praha

S těžkým zraněním skončil v nemocnici 21letý mladík, který se zastal své sestry, když ji uráželi dva Rumuni na Karlově náměstí v Praze. Dvojice ho napadla a zranila nožem. Útočníky policisté zadrželi.

BEZ KOMENTÁŘE: Cizinci zmlátili v centru Prahy mladíkaVideo: Novinky

 
Článek

Policie dostala oznámení o napadení v neděli před 23. hodinou od 30leté ženy, která uvedla, že ji nejprve slovně uráželi dva muži a pak napadali jejího bratra, který se jí zastal.

„Muži zaútočili na mladíka pěstmi, kopanci, a to po celém těle, i na hlavu. Kromě toho ho také bodli. Policisté, kteří přijeli na místo téměř okamžitě, útočníky zadrželi,“ řekla Novinkám mluvčí policie Iveta Martínková.

Podle ní případ kriminalisté vyšetřují zatím jako pokus o těžké ublížení na zdraví. „Právní kvalifikace se ještě může změnit, bude záležet rovněž na výpovědích svědků,“ dodala Martínková.

Cizinci byli opilí

Oba Rumuni byli opilí. Osmadvacetiletý násilník nadýchal skoro 1,5 promile, jeho 25letý kumpán téměř dvě promile.

„Muži jsou v policejní cele a čeká je výslech. Nebýt rychlé reakce policistů, byla by zranění poškozeného mnohem závažnější,“ konstatovala mluvčí policistů.

Útok se odehrál na přibližně stejném místě, kde byl zastřelen Michal Velíšek, střihač TV Nova, který se také zastal napadené ženy. Každý rok se udílí Cena Michala Velíška odvážným lidem, kteří pomohli spoluobčanům v nouzi.

Reklama

Výběr článků

Načítám