Hlavní obsah

Ze zakouřené ubytovny v Kroměříži evakuovali hasiči 25 lidí

Právo, jr
Kroměříž

Pětadvacet lidí museli evakuovat hasiči z ubytovny na Bílanské ulici v Kroměříži poté, co tam celé jedno patro budovy zaplnil hustý štiplavý kouř. Podle Romana Žemličky z Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje byla příčinou kouře žhnoucí prodlužovací šňůra elektro se zásuvkami. Vznik požáru se podařilo odvrátit.

Foto: Stanislav Zbyněk, ČTK

Článek

„Operační středisko hasičů ve Zlíně přijalo hlášení o požáru v ubytovně na ulici Bílanská v Kroměříži v pátek odpoledne. Na místo hlášené události byla vyslána jednotka profesionálních hasičů z Kroměříže a jednotky dobrovolných hasičů města Kroměříž a obce Hulín. K požáru celkem vyjely čtyři automobilové stříkačky,“ informoval v sobotu Roman Žemlička.

„Po příjezdu k ubytovně velitel zásahu zjistil, že příčinou kouře je žhnutí prodlužovací šňůry elektro se zásuvkami, která byla na podlaze chodby ve druhém nadzemním podlaží ubytovny. Hasiči začali evakuovat osoby ze zakouřených prostor. Tam byli i zdravotníci, kteří kontrolovali stav evakuovaných osob. Celkem bylo evakuováno 25 osob a nikdo z nich nebyl zraněn,“ sdělil Žemlička.

Po ukončení evakuace hasiči zakouřené prostory odvětrali přetlakovými ventilátory.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám