Hlavní obsah

Opilec během noci dvakrát utekl z nemocnice, nadýchal 5,32 promile

Právo, jr
Prostějov

Zdaleka ne běžných 5,32 promile alkoholu v dechu naměřili policisté pětačtyřicetiletému muži, který psychicky i fyzicky napadal v obci na Prostějovsku svou o 11 let starší družku. Ta mu totiž odmítala dát další alkohol. Muž navíc dvakrát během noci utekl z nemocnice.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Protialkoholní záchytná stanice. Ilustrační foto.

Článek

„Hlídka v místě poprvé zasahovala před osmou hodinou večer, kdy orientační dechovou zkouškou u muže změřili hodnotu 5,32 promile alkoholu v dechu. Pro intoxikaci alkoholem byl hospitalizován v Nemocnici Prostějov. Z nemocnice se však svévolně vzdálil a již o půl třetí v noci se pokoušel násilím dostat domů,“ informoval mluvčí prostějovské policie František Kořínek.

Policisté u muže opětovně provedli dechovou zkoušku. Hodnoty byly znovu vysoké, a tak jej vrátili do nemocnice. Z ní opět odešel a vydal se k domovu, kde byl zastižen policisty.

„Na základě všech zjištěných skutečností policisté využili svého zákonného oprávnění a muže na dobu deseti dnů vykázali z místa společného obydlí a bezprostředního okolí do vzdálenosti 100 metrů,“ sdělil Kořínek.

Lékaři považují za vážnou otravu alkoholem už stav, kdy člověk nadýchá přes tři promile alkoholu, od čtyř promile jde o riziko smrtelné otravy.

Reklama

Výběr článků

Načítám