Hlavní obsah

Kvůli propuštění muže, který ubodal knihovnici, dal primář léčebny výpověď

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dobřany

Václav Fait, primář psychiatrické léčebny v Dobřanech, která letos propustila muže, jenž v pondělí na Plzeňsku ubodal ženu, dal v úterý výpověď. Událostí je zdrcen. Postup léčebny prověří vyšetřovací tým ministerstva zdravotnictví.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Pachatele policie zadržela u nádraží

Článek

Ministr zdravotnictví Svatopluk Němeček (ČSSD) v úterý řekl, že už o případu hovořil s ředitelem zařízení v Dobřanech.

"I po tom hovoru mi zůstalo několik otazníků, takže jsem se rozhodl tam vyslat vyšetřovací tým," uvedl ministr. Mluvčí ministerstva Štěpánka Čechová později informovala, že vyšetřovací tým vede náměstek pro ekonomiku a přímo řízené organizace David Kotris. Členem je také předseda Psychiatrické společnosti České lékařské společnosti Jana Evangelisty Purkyně (ČLS JEP) Martin Hollý. "O výsledcích práce komise a dalším postupu budeme veřejnost informovat," dodala mluvčí.

Devětadvacetiletý muž ubodal o dva roky mladší knihovnici v Horní Bříze na Plzeňsku. Protože už dříve hrozil, že někoho zabije, skončil nedobrovolně v lednu letošního roku v psychiatrické léčebně v Dobřanech. Na konci února jej ale lékaři propustili, jeho výhrůžky o zabíjení přestali brát vážně. Prý je říká jen proto, aby na sebe upozornil.

Jak Právo zjistilo, návrh na hospitalizaci muže do léčebny podala jeho ambulantní psychiatrička. Podle ní stále mluvil o tom, že někoho zapíchne. Trpěl prý i bludy.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám