Hlavní obsah

Nikdo nevidí, co mám v nitru, řekl obžalovaný, který útočil nožem a půllitrem

Právo, Petr Kozelka
Brno

Jako černá ruka řádil v polovině ledna v jednom z břeclavských barů jednapadesátiletý Ivan Korelidis. Prý se tam zašel napít předtím, než spáchá sebevraždu. Místo toho ale měli na kahánku dva muži, z nichž jednoho Korelidis pobodal nožem a dalšímu rozbil o obličej půllitr. Korelidis, který byl už před třinácti lety potrestán za pokus o vraždu, teď stojí za stejný skutek před brněnským krajským soudem znovu, a tentokrát mu hrozí i doživotní trest.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Ivan Korelidis si před soudem stěžoval na špatný osud.

Článek

„V baru se po předchozí roztržce zamíchal do hádky, poté přistoupil zezadu k jednomu muži a čtyřikrát ho bodl zezadu do krku, zad a hlavy, přičemž zlomil čepel nože. Musel si být vědom toho, že svým jednáním mohl způsobit smrt napadeného. Poté úmyslně fyzicky napadl dalšího hosta, kterého udeřil sklenicí do obličeje. Tento muž utrpěl mnohačetné řezné rány v obličeji,“ popsala Korelidisovo řádění státní zástupkyně.

Já jsem darebák a lump, takže jsem v tu chvíli udělal to, co se stalo.
obžalovaný

Muž, obžalovaný z pokusu o vraždu a těžkého ublížení na zdraví, před soudem vsadil na emotivní obhajobu. „Víte vy, co tomu předcházelo? Vy se na to nedíváte v celku! Já jsem tam nešel proto, abych píchal nožem. O tu situaci jsem se nepřičinil, v klidu jsem tam seděl s rodinou, byl jsem po operaci srdce, přišel jsem o práci, vlastně jsem se s rodinou loučil, protože jsem už na světě nechtěl být,“ šermoval rozhořčeně rukama Korelidis.

Bránil prý děti

S sebou měl podle svých slov provaz a nůž, kterým si chtěl provaz případně zaříznout, kdyby se mu na oběšení zdál moc dlouhý. Pak ale do baru vstoupili dva později napadení muži, kteří prý začali napadat jeho děti.

„Přece jsem to tak nemohl nechat. Vy byste se, pane soudce, možná zachoval jinak, jste jinak vychovaný, ale já jsem darebák a lump, takže jsem v tu chvíli udělal to, co se stalo. Jednal jsem efektivně. Mám od malička posraný život, každý se na mě dívá, že už jsem byl trestaný, tak mě hned pošpiní. Ale nikdo nevidí to, co mám v nitru. Nevidíte, kde je zádrhel,“ rozlítostnil se Korelidis.

Jaký trest si nakonec muž odnese, by mohl rozhodnout senát v čele s Michalem Zámečníkem do několika dní.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám