Hlavní obsah

Brutální násilník z Chodova je před soudem

– Praha • Aktualizováno
Novinky, bad

Případ brutálního napadení mladé dívky na pražském Chodově z loňského prosince začal v úterý řešit pražský městský soud. Šestadvacetiletý Quang Huy Tran čelí obžalobě z pokusu o vraždu, za který mu hrozí až osmnáctileté vězení.

Foto: Marek Bádal, Novinky

Obžalovaný Quang Huy Tran na Městském soudě v Praze

Článek

Quang napadl podle obžaloby třiadvacetiletou Slovenku 13. prosince nad ránem, když se vracela domů z večírku. Muž ji měl sledovat už od zastávky nočního autobusu, kterým se vracela z města. „Všimla jsem si, že jde někdo za mnou. Volala jsem sestře, ať mě čeká doma,” řekla soudu dívka. Quang k ní pak přistoupil a začal na ni mluvit. „Nevím, co mi říkal. Řekla jsem, že jdu domů. On řekl, že nejdu domů, že jdu s ním,” popisovala mladá žena situaci.

Když dívka odmítla jít s Quangem, strhl ji podle obžaloby k zemi. „Začala jsem křičet. Řekl, ať jsem zticha, ale já jsem zticha nebyla,” uvedla dívka. Quang ji proto začal škrtit.

„Opakovaně ji udeřil do hlavy a rukama ji rdousil,” četla žalobkyně Radka Myslíková obžalobu. Dívka se aktivně bránila, Quang ji dále rdousil a odtáhl ji pod schody, kde ztratila na chvíli vědomí. Pak se jí podařilo utéct a začala zvonit na všechny zvonky na domě. Tam ji Quang opět dostihl a znovu napadl. Po kratším souboji se dívce podařilo opět Quangovi vymanit a schovat se mezi auta na parkovišti, kde vydržela až do příjezdu záchranky a policie.

Foto: Policie ČR

V prvním případě kriminalisté podezírají z činu Asiata vysokého asi 170 až 175 centimetrů (na snímku z bezpečnostní kamery).

Po útoku měla dívka zlomený nos, roztržené rty a tržné rány po celém těle. „Obžalovaný si musel být vědom, že může způsobit smrt,” je přesvědčena Myslíková.

Quang po příchodu domů svým spolubydlícím řekl, že se popral v hospodě, a šel spát. Policie ho zadržela dva dny po útoku.

Sám Quang odmítl u soudu vypovídat.

BEZ KOMENTÁŘE: Policisté odvádějí zadrženého mužeVideo: Novinky

Quangova matka vypověděla, že její syn měl určité psychické problémy, několikrát ho spolubydlící i zaměstnavatel viděli, jak sedí před počítačem a mluví sám se sebou. Quang údajně pracuje v tržnici SAPA, kde vytváří reklamní nápisy.

Soud po přehrání kamerového záznamu z místa činu jednání odročil na 10. července z důvodu předvolání znalců z oboru zdravotnictví a sexuologie.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám