Hlavní obsah

Lupič šel pro peníze do pojišťovny, když vyhrožoval úřednici, ztratil navíc nůž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Po nešikovném lupiči pátrají od dubna pražští detektivové. Přepadení se mu příliš nevyvedlo. Místo do banky šel do pojišťovny, vypadl mu nůž a pak se marně pokoušel vybrat z bankomatů kartou, kterou ukradl pracovnici pojišťovny. Již poučený loupil pak druhý den v bance, odkud odešel i s penězi.

BEZ KOMENTÁŘE: Lupič se snaží vybrat z bankomatuVideo: Policie ČR

 
Článek

Do pojišťovny ve Štefánikově ulici lupič přišel 21. dubna odpoledne, protože se policistům dosud nepodařilo zjistit jeho totožnost, obrátila se v úterý policejní mluvčí Iveta Martínková na veřejnost.

Po příchodu do pojišťovny si to zamířil na přepážku, kde chtěl peníze z kasy i trezoru. Svůj požadavek zdůraznil nožem, který měl v igelitce. „Žena mu několikrát zopakovala, že žádné peníze nemá a že si zřejmě spletl pojišťovnu s bankou, což po nějaké chvíli lupič pochopil,“ uvedla Martínková.

S prázdnou však lupič odejít nechtěl. Ženu donutil k vydání vlastních peněz, platební karty i s PIN. Na ten kladl obzvlášť důraz s tím, že pokud mu žena řekla špatné číslo, tak se vrátí a vyřídí si to s ní. Mezitím mu ovšem vypadl nůž z kapsy. Při přepadení se navíc snažil mluvit slovensky, jakmile byl ale příliš nervózní, hovořil česky.

Kartu „spolkl” bankomat

Následovalo několik pokusů o výběr z bankomatů, než dotyčný pochopil, že mu žena přece jen lhala. Ve třetím bankomatu zmizela karta v útrobách přístroje, poněvadž potřetí zadal špatný PIN kód.

Jak policisté později zjistili, muž vyloupil o den později banku v Moskevské ulici. S nožem přinutil pokladní k vydání několika desítek tisíc korun.

Lupič je ve věku mezi 30 až 40 lety, sportovní postavy. Má světlou pleť, krátké vlasy černé barvy, oválný obličej, velký nos a tmavé oči posazené daleko od sebe. Na sobě měl tmavou softshelovou bundu černo-šedé barvy, tmavě modré džíny a na nohou měl černé nízké boty s bílou podrážkou. Na hlavě měl nasazenou tmavě modrou čepici se žlutým kšiltem.

Informace o jeho pobytu či totožnosti přijme linka 158.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám