Hlavní obsah

Policejní manévry v Praze na Jižní spojce, na pumpě byly kufříky připoutané ke stojanům

Novinky, ok, jap
Praha
Aktualizováno

Těžkooděnci, samopaly, psovod i policejní vrtulník s termovizí. Takové manévry zažili obyvatelé Štěrbohol kolem Jižní spojky kvůli kufříkům připoutaným ke stojanům na čerpací stanici. Policisté se obávali výbušniny a zároveň pátrali po muži, který tam zavazadla připevnil. Odešel totiž se slovy „Bůh s vámi”.

BEZ KOMENTÁŘE: Policejní manévry v okolí ŠtěrboholVideo: Novinky

 
Článek

Tísňová linka dostala oznámení o nálezu dvou kufříků před 23. hodinou z čerpací stanice OMV před sjezdem na Průmyslovou ulici. Volající policistům řekl, že nějaký muž připoutal kufry ke stojanům a obsluha se obává, aby to nebyla bomba.

„Na místo okamžitě vyrazili policisté a pyrotechnik, který obsah kufrů prozkoumal. Zjistil, že tam jsou kancelářské potřeby a golfové hole. V souvislosti s tím jsme na místě pátrali po neznámém muži, který je tam umístil. Bohužel, nepodařilo se ho najít,“ řekla Novinkám mluvčí policie Iveta Martínková. Případ se prozatím vyšetřuje jako nebezpečné vyhrožování.

Kufříky byly ke stojanům připevněné zámkem na kolo.

Podle informací z místa byly na pumpě hlídky vyzbrojené samopaly, psovod se psem na vyhledávání výbušnin, pyrotechnik a kriminalisté. Většina z nich v neprůstřelných vestách a přilbách.

V úterý odpoledne mluvčí upřesnila, že hledaný muž byl na čerpací stanici již přes den. „Vyjížděli jsme kvůli nahlášené krádeži mobilního telefonu, který začali policisté vyšetřovat,” informovala Martínková.

Neznámý muž tvrdil, že mu měla mobil ukrást obsluha pumpy. Večer se tam vrátil, přivázal kufry a odešel se slovy „Bůh s vámi”. Kriminalisté znají totožnost 45letého muže a nyní musejí jen porovnat kamerové záznamy, aby měli jistotu, že jde o stejného pachatele.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám