Hlavní obsah

Obžalován bývalý ředitel VZP kvůli protonovému centru

Praha
Aktualizováno

Stání zástupce obžaloval bývalého ředitele VZP Antonína Pečenku kvůli smlouvě s pražským protonovým centrem. Obžaloba se týká pokusu o zneužití pravomoci. Informaci přinesla v pondělí Česká televize.

Článek

Už na konci března sdělila policie ústy mluvčího protikorupčního útvaru Jaroslava Ibeheje, že celý spis týkající se způsobu uzavření smlouvy o budoucí smlouvě mezi VZP a Proton Therapy Centre Czech předala žalobci. [celá zpráva]

Se soukromým centrem, které vzniklo za částku 3,5 miliardy korun v areálu pražské Nemocnice Na Bulovce, podepsal Pečenka smlouvu o smlouvě budoucí v roce 2006. Po dobu 15 let zajišťovala centru každý rok 1600 pacientů za miliardu korun. Loni arbitři rozhodli, že je smlouva neplatná.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Pojišťovna a protonové centrum se spolu dlouhodobě přou o zajištění péče pro klienty VZP. Pojišťovna tvrdí, že PTC požaduje za léčbu příliš vysoké částky, a pacienty primárně posílá do centra v Mnichově.

Reklama

Výběr článků

Načítám