Hlavní obsah

U rodinného domu vybuchly tlakové láhve, dva lidé skončili v nemocnici

Právo, zaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rozsáhlý požár vypukl v neděli v obci Kal na Klatovsku. Plameny kompletně zničily stodolu, kde vybuchly tlakové láhve, a zasáhly i rodinný dům. Dva lidé skončili s popáleninami v nemocnici. Vyšetřovatelé nevylučují úmysl.

BEZ KOMENTÁŘE: Výbuch tlakových láhví způsobil rozsáhlý požárVideo: Jan Švábek, Právo

 
Článek

„Stodola, kde došlo k výbuchu, zcela shořela. Podařilo se uchránit dům a část, kde byl ustájen dobytek,“ řekl Právu velící důstojník krajských hasičů Jan Hora.

Při likvidaci požáru byl zraněn majitel, který utrpěl rozsáhlé popáleniny na nohou. Popáleniny prvního a druhého stupně má jeden ze zasahujících hasičů. Oba muži byli zdravotnickou záchrannou službou převezeni do nemocnice.

Foto: Jan Švábek, Právo

Plameny kompletně zničily stodolu u rodinného domu.

Podle tiskového mluvčího krajské policie Jana Koželuha nejprve hořela kůlna, odkud se oheň rozšířil do stodoly a části rodinného domu. Okolnosti případu jsou v šetření, vyšetřovatelé nevylučují úmysl.

Foto: Jan Švábek, Právo

Jeden z hasičů dohašuje požár v obci Kal u Klatov.

„Zatím nebylo možné ohledat místo činu. Policejní jednotky hlídají místo před vstupem cizích osob,“ sdělil v ranních hodinách Koželuh.

K požáru došlo v neděli po třetí hodině ráno. Kůlna se stodolou a rodinným domem jsou součástí velkého zemědělského areálu. Kal je malou vesničkou s třiceti domy a částí druhého největšího města v Plzeňském kraji - Klatov. Přesné škody zatím nebyly vyčísleny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám