Hlavní obsah

Policistům nabízel opilý řidič jako úplatek BMW

Právo, ner

Nejdříve peníze a pak klíčky od zánovního auta BMW nabízeli kontrolujícím policistů 25letý řidič a jeho o deset let starší spolujezdkyně v Holohlavech u Hradce Králové.

Foto: BMW

Ilustrační foto

Článek

„Nabízeli opakovaně úplatek hlídce policistů z oddělení Smiřice na Královéhradecku za to, že vymažou záznam z přístroje na kontrolu alkoholu v dechu,“ upřesnila důvody velkorysého úplatku mluvčí královéhradeckého policejního ředitelství Ivana Ježková.

Bavorák vzbudil pozornost hlídky, když auto nejprve projíždělo noční obcí podezřele nízkou rychlostí, pak se neúspěšně pokoušelo trefit do vedlejší ulice. Překvapením tedy nebylo zjištění, že řidič měl podle dechové zkoušky v krvi více než dvě promile alkoholu.

„K nabízení úplatku a přesvědčování policistů, aby věc vyřídili jinak, se intenzivně přidala i spolujezdkyně, u které policisté naměřili hladinu 1,19 alkoholu v dechu,“ dodala mluvčí.

Dohra této, poněkud groteskní epizody z český silnic ovšem bude dost drsná. Řidiči  hrozí za řízení pod vlivem alkoholu zákaz řízení a mnohatisícová pokuta, ale za pokus o úplatek v hodnotě luxusního vozidla také trest odnětí svobody až šest let. A to nejen řidiči, ale i jeho spolujezdkyni, která při přesvědčování policistů projevila mimořádnou aktivitu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám