Hlavní obsah

Útočník ve Vonoklasech znásilnil běžkyni, udeřil už potřetí

Novinky, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Neznámý pachatel znásilnil v pátek večer mladou ženu, která si byla zaběhat v okolí Vonoklas v okrese Praha-západ. Po násilníkovi, který udeřil už třikrát, pátrali policisté i vrtulník s termovizí.

BEZ KOMENTÁŘE: Znásilnění ve VonoklasechVideo: Novinky

 
Článek

Zatím neznámý útočník se pokusil už v polovině dubna a v říjnu znásilnit dvě ženy. Znovu udeřil v pátek večer, kdy sexuálně napadl pětadvacetiletou běžkyni. Tentokrát už pachatel svůj čin dokonal a mladou ženu znásilnil. Ta se po útoku dokázala dostat domů a přivolat pomoc. Záchranáři ji pak převezli do nemocnice.

Do Vonoklas se ihned sjely policejní hlídky ze širokého okolí, kriminalisté si navíc přizvali na pomoc policejní vrtulník s termovizí a psovoda se služebním psem. Policisté začali pátrat v okolních obcích, posádka vrtulníku pak prohledávala les. Psovodka se psem prošla trasu, kudy měla mladá žena běžet.

Foto: Policie ČR

Muž podezřelý z dubnového napadení v obci. Mohl zaútočit i v pátek.

Podle místních se v nedávné době ve vesnici a jejím okolí odehrály další dva sexuální útoky. Při žádném z nich se ale pachateli nakonec svou oběť znásilnit nepodařilo. Lidé už po okolí vylepili i plakáty s pachatelovou podobiznou. Někteří občané tvrdí, že ho viděli například v místních hospodách.

Viděli ho v hospodě

Jedna z místních obyvatelek tvrdí, že pachatele vidělo již několik jejích známých. "Jsem z toho v šoku. Viděli ho v několika hospodách a pořád běhá na svobodě," řekla. Na otázku, proč nikdo ze svědků nepřivolal policisty, nedokázala žena odpovědět.

Policie naopak vyzývá, aby se lidé v těchto případech obraceli ihned na linku 158.

Pachatel je ve věku asi 25 let, vysoký asi 170 – 175 cm, atletické postavy, krátce střižené černé vlasy, tmavší pleť. Hovořil česky. Muž byl po dubnovém přepadení viděn v okolí města Černošice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám