Hlavní obsah

Senior nezvládl traktor a převrácený stroj ho zabil

– Ústí nad Orlicí
Novinky, lsi

Sedmasedmdesátiletý řidič na Orlickoústecku v úterý nezvládl řízení traktoru a ten se převrátil. Muž ze stroje vypadl a kabina ho přimáčkla k zemi, čímž mu způsobila smrtelná zranění. Ve středu o tom informovala policejní mluvčí Lenka Vilímková.

Foto: Policie ČR

Traktor muže přimáčkl k zemi.

Článek

Nehoda se stala kolem druhé hodiny odpoledne. „Na účelové komunikaci v katastru obce Cotkytle havaroval sedmasedmdesátiletý řidič traktoru tovární značky Zetor 7211,“ informovala mluvčí.

Senior při jízdě s největší pravděpodobností nezvládl v prudkém kopci řízení a dostal smyk. Ten už se mu nepodařilo vyrovnat a s traktorem se převrátil na bok.

„Řidič při tomto manévru vypadl z traktoru levými dveřmi ven a při převrácení byl kabinou přimáčknut, čímž utrpěl těžká poranění, kterým bohužel na místě podlehl,“ uvedla Vilímková.

Policisté nařídili u řidiče soudní pitvu, která by měla odhalit zdravotní komplikace či případné požití alkoholu. „Z důvodu vyloučení technické závady jsme dopravní prostředek zajistili a následně bude podroben znaleckému zkoumání,“ doplnila mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám