Hlavní obsah

Cyklista na kole v Ústí zkolaboval, z kolemjdoucích pomohly až dvě dívky

Právo, ape
Ústí nad Labem

Vedení města Ústí nad Labem i ústecké policie ocenilo dvě mladé Ústečanky, které pomohly zachránit život cyklistovi, který zkolaboval. Událost se stala na konci dubna, dívky začaly okamžitě s resuscitací muže a zavolaly záchranku. Okolo procházeli také dva muži, ti však vůbec nepomohli.

BEZ KOMENTÁŘE: Záchrana života cyklistyVideo: Policie ČR

 
Článek

Muž projížděl 25. dubna krátce po druhé hodině odpoledne na kole Plynárenskou ulicí. Před areálem tamní firmy se mu udělalo špatně a z kola spadl. Po chvilce upadl do bezvědomí. V tu dobu šly kolem dívky, které si ležícího muže všimly.

Nejdříve se snažily s mužem komunikovat, ale ten nereagoval. Zavolaly ihned rychlou záchrannou službu a začaly muže resuscitovat. Resuscitaci prováděly až do příjezdu lékaře a muži tak zachránily život.

Řidič odsunul kolo a odjel

Z kamerových záznamů, které mají policisté k dispozici, je zřejmé, že kolem ležícího muže prošly dvě další osoby, které však muži nepomohly. Na záznamu je třeba řidič auta, který vystoupil, s mužem zřejmě krátce mluvil, pak dal z cesty jeho kolo a odjel.

Foto: Magistrát města Ústí nad Labem

Devatenáctiletá Kateřina Skokanová (vlevo) a jednadvacetiletá Martina Chvojková s ředitelem ústecké policie Vladimírem Danylukem s primátorem Josefem Zikmundem.

Kateřina Skokanová a Martina Chvojková získaly ocenění a osobní poděkování primátora. „Jsem opravdu moc rád, že mohu oběma dámám předat dárek a osobně jim poděkovat za jejich čin, který je vzorem nám všem. Jsem na vás hrdý,“ uvedl při příležitosti ocenění primátor města Josef Zikmund (ANO).

Dívky dostaly od policie a ústecké radnice upomínkové předměty, ústecký primátor oběma předal i hodinky a čistě bílé tričko.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám