Hlavní obsah

Motorkář v Praze policistům neujel. V úzké uličce přeletěl přes řídítka

Praha

Přelet přes řídítka předvedl ve slepé uličce pražským policistům 33letý motorkář, který jim ujížděl a stroj nezvládl. I když se pokusil ještě o útěk, zanedlouho skončil v poutech. Jak vyšlo najevo, jel se zákazem řízení pravděpodobně na ukradené motorce a byl pod vlivem drog.

BEZ KOMENTÁŘE: Motorkář havaroval v úzké uličceVideo: Policie ČR

 
Článek

Policisté si na začátku minulého týdne v Plzeňské ulici všimli motorkáře bez SPZ, který velmi nejistě kličkoval mezi auty. Na znamení k zastavení nereagoval, projel několika ulicemi a nakonec se pokusil zmizet na úzké pěšině.

„Tam ale po několika metrech jeho vyjížďka skončila. Na nezpevněné cestě totiž „neukočíroval“ svůj stroj a doslova přeletěl řídítka. Ani to ho ale nezastavilo, okamžitě se zvedl a dal se před policisty na útěk do nedalekého lesa. Policisté ho však zadrželi,“ informovala mluvčí policie Iveta Martínková.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Muž se přiznal, že má zákaz řízení a je uživatelem pervitinu. To si policisté ověřili testem na drogy. Na odběr krve však řidič jít odmítl. Muži zákona dále našli vybroušené výrobní číslo motorky. Kde ke stroji řidič přišel, dále zjišťují.

„Policisté již třiatřicetiletému muži sdělili podezření ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Tento případ byl již samostatně předán státnímu zástupci ve zkráceném řízení. Kromě toho ale policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu podílnictví,“ konstatovala Martínková s tím, že ve vězení může strávit až čtyři roky.

Motorkář je známá firma – byl již desetkrát soudně trestán za majetkovou trestnou činnost.

Reklama

Výběr článků

Načítám