Hlavní obsah

Dvě ženy se na severu Moravy těžce zranily po pádech z okna

Právo, plk
Ostrava

U dvou vážných pádů z výšek zasahovali během pátku moravskoslezští záchranáři. V obou případech to byly ženy, které si přivodily těžká zranění.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Nejprve vyrazili záchranáři v půl druhé v noci k sedmadvacetileté ženě, která spadla z osmého patra domu v Ostravě. „Pacientka byla v okamžiku příjezdu záchranářů při vědomí, utrpěla život ohrožující vícečetná poranění v oblasti hlavy, hrudníku a dolní končetiny,“ popsal mluvčí záchranářů Lukáš Humpl.

Zasahující lékař musel postiženou uvést do umělého spánku, zajistil jí dýchací cesty a připojil k přístrojem řízené ventilaci. „Žena byla přepravena na urgentní příjem Fakultní nemocnice Ostrava,“ řekl mluvčí.

Obdobný případ se stal v pátek dopoledne v Karlově Studánce na Bruntálsku. Tam z druhého patra spadla třiačtyřicetiletá žena, která si při pádu poranila páteř, pánev i nohy.

„Pacientka byla zajištěna pánevním pásem, končetinovými dlahami a uložena do vakuové matrace. Záchranáři jí podali potřebné léky a letecky ji transportovali do ostravské fakultní nemocnice,“ nastínil Humpl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám