Hlavní obsah

Muž, který zavraždil sestru své družky, dostal 19 let

Právo,
Aktualizováno

Královéhradecký krajský soud neuvěřil báchorce Milana Horvátha (25) o tajemném černém bavoráku, jehož osádka loni v srpnu přepadla jeho a sestru jeho partnerky, a v pátek ho odsoudil za vraždu ženy na 19 let. Současně má pozůstalým po oběti vyplatit přes 1,3 miliónu korun jako náhradu nemajetkové újmy.

Foto: Ludmila Žlábková, Právo

Milan Horváth u soudu tvrdil, že sestru družky nezabil.

Článek

„Rozsudek není dosud pravomocný, neboť obžalovaný se proti němu ihned v soudní síni odvolal. Státní zástupkyně si ponechala lhůtu k podání odvolání,“ upozornila Iva Matušková z hradeckého krajského soudu.

K vraždě došlo loni 19. srpna zhruba dvě hodiny po půlnoci nedaleko objektu zemědělského družstva v Hrobičanech na Jičínsku, kde tělo mrtvé ženy našli po několika hodinách svědci. Po dvou dnech zatkla policie obžalovaného u jeho příbuzných ve Frýdlantu na Liberecku, kde se skrýval. K vraždě ženy se v přípravném řízení přiznal, ve čtvrtek u soudu však své doznání odvolal s tím, že byl zmanipulován policií. A přišel s verzí o černém autě. [celá zpráva]

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Soud však po provedených důkazech dal za pravdu obžalobě a uznal Horvátha vinným ze zločinů vraždy a loupeže.

Byla to dealerka pervitinu, proto jsem předpokládal, že ho má u sebe
obžalovaný

Příčinou tragického činu byl pervitin, kterého se chtěl drogově závislý Horváth zmocnit. Obžalovanou nejprve napadl několika údery pěstí v úmyslu se zmocnit  drog. Když zjistil, že žena u sebe žádný pervitin nemá, tak ji z obav před prozrazením třikrát bodl nožem do břicha. Poškozená na místě vykrvácela. Ještě předtím, než z místa činu ujel, se snažil ztížit objasnění případu, když ji upravil do polohy navozující domněnku, že se jedná o sexuálně motivovaný čin.

Podle znaleckých posudků je obžalovaný, který byl již vícekrát soudně trestaný, většinou za majetkovou trestnou činnost, podprůměrně inteligentní a neodpovědný. Během páchání trestné činnosti byl pod vlivem drog.

„Na rozdíl od alkoholu jsem byl na pervitinu závislý,“ řekl u soudu Horváth. U poškozené si byl pro dávku drogy, neměl však peníze na zaplacení. Pro ty jeli spolu údajně autem k němu domů. „Byla to dealerka pervitinu, proto jsem předpokládal, že ho má u sebe. Chtěl jsem další pervitin, moc. Je to, jako když sednete do auta a jedete. Tělo chtělo pervitin za každou cenu,“ řekl obžalovaný policistům během výslechu.

Při hlavním líčení ale tento výslech označil za zmanipulovaný a přiznání odvolal. I svá slova, že se bál ostudy, a nechtěl, aby se někdo dozvěděl, že ji udeřil. Právě tak totiž vysvětloval, proč sestru své partnerky a matku dvou dětí pobodal nožem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám