Hlavní obsah

Policie hledala na Karvinsku devianta. Našla muže, kterého baví hrát s dětmi fotbal

Právo, hon
Karviná

Policie v Orlové na Karvinsku už zná jméno muže, který měl ve městě údajně obtěžovat děti. Informace o údajném deviantovi se objevily v minulých dnech na sociálních sítích i na webových stránkách města. Nakonec vyšlo najevo, že muž se ničeho špatného nedopustil.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

V minulých dnech se městem šířily informace, podle kterých měl neznámý muž kontaktovat dvě děti a měl se před nimi i obnažit.

„Od začátku policisté i kriminalisté oznámení věnovali maximální pozornost. Podařilo se nám získat popis, sestavili jsme identikit, analyzovali jsme i záběry z městských kamer. Mezitím jsme v ulicích města zvýšili dohled, zejména v blízkosti škol a hřišť. Informace jsme nechtěli podcenit,“ říká mluvčí policie Zlatuše Viačková.

Během krátké doby policisté zjistili i totožnost údajného pachatele. „Po vyhodnocení všech dostupných údajů a indicií jsme mohli jednoznačně vyloučit, že by se muž před dětmi obnažil,“ sdělila mluvčí.

Své chování objasnil

Pětatřicetiletý muž do Orlové podle zjištění policie dojíždí z nedaleké obce. „Podle jeho slov si s dětmi rád hraje, například s legem nebo fotbal. Když vidí na hřišti děti hrát fotbal, chce se zapojit do obrany. V uplynulých dnech byl ve městě, a když viděl děti, začal na ně pokřikovat. Děti se polekaly a utekly,“ dodala Viačková.

Muž podle ní policii dostatečně své chování a reakce objasnil. „Jeho výpověď jsme prověřili. Podle platných právních předpisů se muž nedopustil protiprávního jednání a věc bude pravděpodobně odložena,“ uzavřela policie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám