Hlavní obsah

Na Berounsku řádí zloděj včelích úlů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Beroun

Berounští policisté vyšetřují krádeže včelích úlů. Poslední případ se stal v Libečově u Chyňavy, kde kdosi překonal zamčená vrátka oploceného pozemku a ukradl pět úlů s včelstvy a příslušenstvím téměř za 40 000 korun. Včelstva předtím zmizela také chovateli v obci Hředle.

Foto: Michal Kvapil, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Zda má krádeže na svědomí stejný pachatel, zatím není známo, řekla v pondělí mluvčí berounské policie Marcela Pučelíková.

„Neznámý pachatel nebo pachatelé museli na místo dorazit minimálně s dodávkovým nebo nákladním automobilem, neboť jeden včelí úl váží zhruba padesát kilogramů. Zároveň je pravděpodobné, že s ohledem na odcizené množství nebyl pachatel sám," uvedla k libečovskému případu Pučelíková. Podle ní je možné, že zloděj nebo zloději mají s chovem včel určité zkušenosti.

Policie včelařům doporučuje, aby na místa, kde mají svá včelstva, umístili takzvané fotopasti, které mohou přispět k identifikaci zlodějů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám