Hlavní obsah

Policisté dopadli dvojici, která ukradla třiatřicet aut

Právo, miv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hodonín

Třiatřicet aut ukradli nebo se pokusili odcizit dva zloději ze Slovenska. Spadeno měli především na octavie, nepohrdli ani superby, fordy či volkswageny. Oba muži kradli především na Moravě.

Foto: Policie ČR

Pachatelé krádeží byli velmi zruční.

Článek

„Pole jejich působnosti bylo na Hodonínsku, Břeclavsku, Brněnsku a Uherskohradišťsku. Z celkového počtu krádeží či pokusů o krádež jich bylo pětadvacet na území ČR. Dalších osm případů se stalo na Slovensku,“ uvedl mluvčí hodonínské policie Petr Zámečník.

Lupičské výpravy třiadvacetiletého mladíka a jeho o dva roky staršího komplice trvaly od června do prosince minulého roku. Tehdy je zadrželi kriminalisté z Nitry v obci Hruboňovo ve chvíli, kdy tam přijížděli ve dvou autech. Jedním byla octavie ukradená ve Veselí nad Moravou, volkswagen sloužil jako doprovodný vůz.

Foto: Policie ČR

Kradená auta rozebírali v pronajatých objektech na náhradní díly.

Už ve chvíli, kdy se policistům z několika moravských okresů začaly scházet zprávy majitelů o ukradených autech, konzultovali případy mezi sebou i se slovenskými kolegy. Do mozaiky přispěla i pořádková a dopravní policie. Dvojici totiž při cestách na Moravu několikrát namátkou zkontrolovali.

Co ukradli doma, prodávali v Česku

„Všechny poznatky a zjištění vedly ke konkrétním osobám. Ukázalo se, že pachatelé pocházejí ze sousedního Slovenska, kde také páchají stejnou trestnou činnost,“ potvrdil směr šetření mluvčí.

Auta osadili náhradními registračními značkami a odstavili na různá místa. Čekali, jak se to vyvine s aktivací satelitního vyhledávání. „Když měli jistotu, že se neaktivovalo, převezli je odběratelům nebo do pronajatých objektů, kde je rozebírali na náhradní díly. Auta odcizená v Česku prodávali na Slovensku a naopak,“ řekl Zámečník.

Foto: Policie ČR

Po krádeži vozidla osadili náhradními registračními značkami.

Kradli náhodně vybrané vozy, v některých případech vyjížděli hledat vůz podle objednávky typu či barvy. Ve snaze neupoutat pozornost měnili bydliště, telefony i doprovodná auta. Peníze utratili pro sebe, zčásti jimi hradili dluhy.

Reklama

Výběr článků

Načítám