Hlavní obsah

Kouzelnický trik se zloději vydařil, směnárnice z Prahy přišla o 50 tisíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

O 50 tisíc korun přišla směnárnice z Prahy, kterou ošidil vychytralý zákazník, jenž si přišel vyměnit pět tisíc eur. Jeho „kouzelnický trik“ žena neodhalila a muž zmizel. Policisté hledají i svědka či spolupachatele, který přišel po něm.

BEZ KOMENTÁŘE: "Kouzelník", který obral směnárnici o 50 tisícVideo: Policie ČR

 
Článek

Krádež se odehrála v polovině dubna, ale kriminalistům se do této chvíle nepodařilo pachatele najít, proto se obrátili na veřejnost.

Transakce proběhla ve směnárně v Jugoslávské ulici. Muž přišel s balíčkem eurových bankovek za celkem pět tisíc eur. Ty chtěl vyměnit na české koruny. Po přepočítání ale směnárnice zjistila, že jí dal jen 4 500 eur, požádala ho tudíž o zbytek.

Foto: Policie ČR

Kouzelník, který obral směnárnici o 50 tisíc

„Muž chtěl ale veškerý obnos vrátit s tím, že nerozumí, co po něm žena požaduje. Když mu směnárnice hotovost vrátila, začal najednou chápat, a z kapsy vytáhl chybějící pětiseteurovku. Přitom ale zároveň neznatelně oddělil z původního balíku několik bankovek, které okamžitě uschoval,“ popsala mluvčí policie Iveta Martínková.

Žena za pultem si triku nevšimla a peníze si opět nepřepočítala. V balíčku tentokrát chybělo asi 1 800 eur, což je přibližně 50 000 korun. Peníze mu vyměnila a muž v klidu odešel.

Foto: Policie ČR

Zákazník, po kterém policisté pátrají jako po svědkovi či spolupachateli.

Detektivové však pátrají ještě po druhém zákazníkovi, který přišel ihned po zloději. Ten chtěl podle policie vyměnit eura, a to co nejrychleji.

„Zákazník byl nadmíru neodbytný a neustále klepal na okénko, načež mu tedy směnárnice ihned vyhověla. Z jeho chování proto policisté usuzují, že by se mohlo jednat buď o důležitého svědka, nebo možná dokonce o spolupachatele podezřelého muže,“ vysvětlila mluvčí.

Policisté přijmou informace o totožnosti obou mužů na lince 158. Pachatel je podezřelý z krádeže a hrozí až pětiletý pobyt ve vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám