Hlavní obsah

Mladého hokejového fanouška z ciziny srazil v Ostravě vlak, na místě zemřel

Právo, plk
Ostrava

Tragicky skončil pro mladého cizince, který dorazil do Ostravy na světový šampionát v hokeji coby fanoušek jednoho z účastnických týmů, hned první den mistrovství. V sobotu ráno ho v Ostravě srazil vlak, mladík, kterému ještě nebylo 18 let, zemřel na místě.

Foto: Michal Kvapil , Novinky

Ilustrační foto

Článek

K nešťastné události došlo kolem 5. hodiny nedaleko železniční zastávky Ostrava-Stodolní. „Podle dostupných informací spatřil strojvedoucí vlaku vyjíždějícího ze stanice osobu v kolejišti. Střetu už nedokázal bohužel zabránit,“ popsala krajská policejní mluvčí Soňa Štětínská s tím, že na dosud nic nenasvědčuje tomu, že by na smrti mladíka měl podíl někdo další.

„Nicméně i tuto skutečnost však je potřeba řádně prověřit. Policisté zjišťovali také informace k totožnosti sražené osoby, která na místě zraněním podlehla. Mělo by se jednat o mladistvého cizího státního příslušníka,“ dodala.

Podle Štětínské už jsou policisté v kontaktu s příbuznými zemřelého, přivolán byl rovněž policejní krizový intervent. „S ohledem především na charakter události nelze nyní poskytnout bližší informace,“ poznamenala policejní mluvčí.

Střet mladíka s vlakem omezil železniční dopravu na trati na zhruba dvě hodiny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám