Hlavní obsah

Požár kamiónu zablokoval dálnici D5

Novinky, Pavel Jaňurek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Žebrák

Na 34. kilometru dálnice D5 ve směru na Plzeň začal ve středu odpoledne hořet rumunský kamión. Plameny ho takřka celý zničily.

BEZ KOMENTÁŘE: Požár kamionu na D5 u ŽebrákuVideo: Novinky

 
Článek

Informaci o požáru kamiónu převážejícího motory obdrželi hasiči na tísňové lince krátce po 16. hodině od řidiče, který z hořící soupravy stihl vystoupit. Na místo vyjelo pět jednotek profesionálních i dobrovolných hasičů.

V době příjezdu první hasičské jednotky již byl kamión požárem kompletně zasažen. Od hořící kabiny navíc vzplála i tráva vedle dálnice. K zásahu nasadili hasiči vodu i pěnu.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Požár zničil kamión i převážený náklad.

Dálnici museli kvůli velkému množství hasičské techniky obousměrně uzavřít policisté. Ve směru na Plzeň mohli řidiči sjíždět na Bavoryni, v opačném směru sjížděli řidiči na Žebrák. I přesto se ale v obou směrech vytvořily dlouhé kolony.

Po několika desítkách minut zprůjezdnila policie ve směru na Prahu jeden jízdní pruh. Ve směru na Plzeň byla dálnice uzavřená více než hodinu.

Příčinu požáru zjišťuje vyšetřovatel hasičů. Podle jeho předběžných odhadů se škoda vyšplhá na několik miliónů korun. Plameny totiž zničily i převážený náklad.

Reklama

Výběr článků

Načítám