Hlavní obsah

Výbuch auta v Praze šetří policie jako pokus o vraždu

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pražští kriminalisté hledají svědky, kteří mohli vidět něco podezřelého v noci na středu v Horních Měcholupech, kde explodovalo auto. Výbuch vážně zranil 40letou Vietnamku, která v autě seděla ve chvíli exploze. Policie explozi šetří jako pokus o vraždu.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Auto výbuch zničil.

Článek

Kriminalisté již zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů pokus o vraždu, obecné ohrožení a poškození cizí věci. Konkrétní policie být nechtěla. Nesdělila ani, komu chtěl pachatel usilovat o život. Majitelem vozu byl někdo jiný než zraněná žena.

Foto: Milan Malíček, Právo

Bomba v osobním autě vybuchla v Horních Měcholupech.

„Prosíme svědky, kteří viděli v okolí Milánské ulice od úterní 21. hodiny večer do středečního rána 10. hodiny něco podezřelého, aby se ozvali na linku 158. Podle prozatímních zjištění se v inkriminovanou dobu v okolí pohybovalo podezřelé menší vozidlo červené barvy,“ informoval mluvčí policie Jan Daněk.

Detektivové už znalcům zadali vypracování potřebných posudků, jejichž výsledky ale budou mít až za několik týdnů či měsíců. Podle Daňka byla bomba v přední části auta.

BEZ KOMENTÁŘE: Místo výbuchu v pražských MěcholupechVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

Výbuch otřásl sídlištěm ve středu kolem 10. hodiny. Svědci vypověděli, že žena z auta poté vyběhla a volala o pomoc. Škodu Octavia exploze zničila, kousky auta byly rozmetány po okolí. Iniciace výbuchu nastala pravděpodobně poté, co řidička chtěla nastartovat.

Na místo přijel také majitel škodovky, kterému policisté ihned prohledali druhé auto, aby mohli vyloučit další nálož. Okolí výbuchu bylo v době vyšetřování uzavřeno.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám