Hlavní obsah

Bezdomovce v Náchodě nechala zbít ochranka supermarketu, umíral několik hodin

Novinky, zpe
Náchod

V úterý kriminalisté spolu s náchodskými policisty zadrželi a obvinili 23letého muže, který v Náchodě poblíž řeky Metuje usmrtil 41letého Litevce. S ním měla problémy ochranka místního supermarketu, a tak se domluvila s pachatelem na jeho zastrašení. Na následky napadení umíral bezdomovec několik hodin, uvedla policejní mluvčí Ivana Ježková.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Obviněný Litevce úmyslně napadl a udeřil ho do hlavy prázdnými skleněnými lahvemi od vína. „Motivem k činu měly být podle výpovědí obviněného i svědka, který byl jednání přítomen, dlouhodobé stížnosti na chování bezdomovce v okolí obchodního domu Albert,“ uvedla Ježková. [celá zpráva]

Zástupce bezpečnostní agentury hlídající supermarket se domluvil se svým známým, který v minulosti pracoval jako vyhazovač z barů a diskoték, aby „problém“ vyřešili. V pátek se spolu vydali za Litevcem do jeho improvizovaného příbytku na břehu řeky Metuje, aby mu domluvili.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

„Známý muže z ochranky třikrát hodil ležícímu Litevci lahev na oblast hlavy, dvakrát ho zasáhl tak, že mu způsobil vážná zranění,“ sdělila mluvčí. Oba potom z místa odešli a nechali těžce zraněného bez pomoci.

Museli vědět, že může mít vážná zranění

Muž z bezpečnostní agentury poté, co byly informace o mrtvém muži zveřejněny poskytl kriminalistům svědectví, popsal události před obchodním domem i na místě činu. Tento muž zatím není z ničeho obviněn.

Policie zatím stíhá pouze jeho známého, který bezdomovce zranil. „Sám obviněný při výpovědi připustil, že se mu situace vymkla a že to přehnal,“ řekla Ježková.

Tento muž je známý svojí výbušnou povahou a fyzickou zdatností. V minulosti se živil na úseku ochrany osob a majetku. Nyní si vyslechl obvinění ze spáchání zvlášť závažného zločinu těžké ublížení na zdraví s následkem smrti, za který mu hrozí až 16 let vězení.

„Kriminalisté skutek z vraždy na těžké ublížení na zdraví s následkem smrti museli překvalifikovat, protože obviněný muž prokazatelně nešel za obětí s úmyslem ji zavraždit,“ vysvětlila mluvčí s tím, že si však oba museli být vědomi, že lahvemi mohli způsobit vážná zranění.

Litevec žil v ČR několik let. „Byl dlouhodobě bez domova a často chodil do obchodního domu Albert, kde se stýkal s osobami podobného osudu. Společně s nimi nebo sám hojně konzumoval alkohol,” dodala Ježková.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám