Hlavní obsah

Důchodce se v koupelně otrávil plynem z karmy

– Bohumín
Právo, hon

Další případ otravy oxidem uhelnatým, který skončil tragicky, vyšetřuje od úterý policie v Bohumíně. Čtyřiasedmdesátiletého muže našli příbuzní v koupelně bez známek života a pomoc záchranářů už přišla pozdě.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Informaci o muži v bezvědomí dostali záchranáři krátce před úterním polednem. Na místo okamžitě vyjela sanitka a lékařská posádky.

„Pacient byl nalezen v koupelně. Čidlo detekující oxid uhelnatý, které mají posádky záchranné služby ve výbavě, začalo po vstupu do prostor signalizovat vysokou koncentraci nebezpečného plynu. Jeho zdrojem byla patrně karma nacházející se v koupelně,“ uvedl mluvčí záchranky Lukáš Humpl.

Pacient byl vynesen na chodbu, bohužel ale nejevil žádné známky života. „Zemřel ještě před příjezdem posádek záchranné služby a zdravotníci mu již nemohli pomoci. Lékař tak byl nucen konstatovat jeho smrt,“ dodal mluvčí.

Záchranáři podle něj na místě ošetřili také devětašedesátiletou ženu, která jevila známky akutní stresové reakce – lékař u ní vyslovil podezření na lehkou otravu oxidem uhelnatým. Žena skončila v nemocnici.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám