Hlavní obsah

O obviněních v kauze Synot se rozhodne nejdříve v září

Právo, jr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KROMĚŘÍŽ

Vyústění korupční fotbalové aféry FC Synot Uherské Hradiště, která odstartovala vyšetřování i v dalších klubech v České republice, nelze očekávat dříve než v září. Právu to řekl okresní státní zástupce v Kroměříži Pavel Pukovec, který věc dozoruje.

Článek

Policie prověřuje okolnosti, které vedly k obviněním z trestných činů podplácení a návodu k podplácení v souvislosti s FC Synot u deseti osob. Jde o majitele společnosti Synot Ivo Valentu, bývalé funkcionáře Jaroslava Hastíka a Igora Štefanka a rozhodčí Václava Zejdu, Stanislava Hrušku, Jaroslava Hlaváče, Josefa Dvořáčka, Bohuslava Krátkého, Eduarda Cichého a Petra Řehoře.

"Dále probíhá vyšetřování a výslechy svědků, policie zajišťuje další listinné materiály jako důkazy. Předpokládám, že závěrečný návrh policejního orgánu obdržím v září. Pak budu s ohledem na výsledky vyšetřování rozhodovat o dalším postupu. Tedy zda bude podána obžaloba, nebo bude trestní stíhání zastaveno," sdělil Pukovec.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám