Hlavní obsah

U řeky v Náchodě našli zavražděného Litevce, policie hledá muže v cestářské bundě

Náchod

Královéhradečtí policisté vyšetřují od neděle vraždu 41letého Litevce, kterého našel kolemjdoucí na břehu řeky Metuje. V souvislosti s tím hledají muže v cestářské bundě, který měl se zavražděným v sobotu konflikt.

Foto: Policie ČR

Doklad zavražděného muže, který policie zveřejnila, aby se jim ozvali případní svědci.

Článek

Mrtvý muž byl podle policie nalezen na pravém břehu řeky asi 180 metrů od mostu blízko hranice s Polskem. Vážná zranění mu způsobil neznámý vrah zřejmě v sobotu odpoledne nebo večer. Poškozený se několik let pohyboval mezi bezdomovci a nedaleko nálezu měl vybudovaný přístřešek.

„Litevec jménem Tomas často chodil do blízkého obchodního domu Albert v ulici Polská, kde se stýkal s osobami podobného osudu. Společně s nimi nebo sám poměrně hojně konzumoval alkohol. Před vchodem do obchodního domu byl prokazatelně naposledy viděn v sobotu v 11 hodin dopoledne, jak se dohaduje s neznámým mužem,“ popsala mluvčí policie Ivana Ježková s tím, že hádka vyvrcholila napadením mrtvého.

Oranžová bunda i rukavice

Podle ní je svědectví tohoto muže velmi důležité. Muž by měl být ve věku 30–40 let, vyšší postavy, oválného obličeje, má špinavě blond vlasy, které mu sahají až na krk. Působí zanedbaným dojmem. Oblečený byl v zimní tzv. staré cestářské bundě oranžové barvy se zašlými, nefunkčními reflexními prvky a dlouhých kalhotách tmavé barvy. Na rukou měl mít oblečeny oranžové rukavice bez prstů.

Kriminalisté ale přijmou svědectví i kolemjdoucích, kteří se v sobotu mezi 11. a 24. hodinou pohybovali v blízkosti místa činu. „Je to důležité pro zmapování pohybu, chování a kontaktů mrtvého muže,“ uvedla Ježková.

Inkriminovaným místem vede cyklostezka, kde se pohybuje velké množství lidí. Policie proto prosí tyto svědky, aby se v případě, že viděli něco nestandardního, ozvali vyšetřovatelům.

„Jakékoliv informace, jak o muži uvedeného popisu, tak o chování a pohybu Tomase, přijmeme buď na bezplatné tísňové lince 158, nebo na mobilním telefonu 602 651 187. Za poskytnutá svědectví předem děkujeme,“ uzavřela Ježková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám