Hlavní obsah

Muž, který znetvořil svou přítelkyni kyselinou, se ve vazbě oběsil

Právo, Novinky, lsi, rav

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Milan Balamuta, který se minulý týden před soudem přiznal, že polil svou přítelkyni kyselinou, zemřel v noci na pondělí v pankrácké vazební věznici. Informaci Novinkám potvrdila Balamutova advokátka Martina Čejková.

Foto: Petr Horník, Právo

Milan Balamuta

Článek

„Vazební věznicí jsem byla informována, že pan Balamuta zemřel dnes v noci,“ napsala na dotaz Novinek advokátka obžalovaného.

Mluvčí pankrácké vazební věznice Jiří Dolejší Novinkám potvrdil, že v noci zemřel ve vazební cele jeden z vězňů. „Mohu potvrdit informaci o úmrtí jednoho z vězňů. Příčina smrti je v současné době předmětem vyšetřování,“ řekl mluvčí.

Podle informací Práva použil obžalovaný muž k oběšení obinadlo, které údajně přivázal k mřížím. Přestože tedy spáchal sebevraždu, podle zdroje redakce nenechal žádný dopis na rozloučenou.

Kyselinový útočník z Prahy stanul před soudem Video: Novinky

Milan Balamuta byl podezřelý z toho, že v srpnu loňského roku polil svou přítelkyni kyselinou chlorovodíkovou, poté ji posypal hydroxidem sodným a útok zakončil tím, že na ženu vylil vodu, aby zesílil účinky chemikálií. U pražského soudu čelil obžalobě z pokusu o vraždu zvlášť trýznivým způsobem. Hrozilo mu dvacet let za mřížemi, případně až výjimečný trest.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám