Hlavní obsah

Sněžný skútr se na ledu ve Špindlerově Mlýně sám rozjel, řidič pád nepřežil

Novinky, kre

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Špindlerův Mlýn

Smrtelná nehoda se stala v pátek ráno ve skiareálu ve Špindlerově Mlýně. Zemřel při ní sedmapadesátiletý řidič sněžného skútru, který samovolně sjel po zledovatělém sněhu. Muž seskočil, ale pád nepřežil.

Foto: Policie ČR

Místo tragické nehody ve Špindlerově Mlýně.

Článek

Nehoda se stala krátce před osmou hodinou ranní. „Dva zaměstnanci skiareálu jeli na sněžném skútru z dolní stanice lanové dráhy Hromovka směrem k horní stanici. Z dosud zatím nezjištěných příčin začal ale skútr na zledovatělém sněhu samovolně ujíždět směrem dolů, kde se po zhruba 500 metrech zastavil,“ uvedla mluvčí policie Ivana Ježková.

Oběma mužům se podařilo včas seskočit, ale řidič skútru pravděpodobně nedokázal na ledovém povrchu zastavit. Sjel do lesa přibližně 200 metrů. Při pádu utrpěl velmi vážná zranění, kterým na místě podlehl. Druhý, pětadvacetiletý muž vyvázl bez zranění.

Foto: Policie ČR

Místo tragické nehody ve Špindlerově Mlýně.

„Na místě neštěstí přistál i vrtulník záchranné služby, potom co ale lékař konstatoval exitus, odletěl zpět na základnu prázdný,“ doplnila Ježková.

Místo nehody trutnovští kriminalisté zdokumentovali a vyslechli všechny svědky, šetření nadále probíhá. „Vyšetřovatel nařídil provedení soudní pitvy zemřelého a z důvodu zkoumání technického stavu bude zajišťovat předmětný sněžný skútr,“ uzavřela mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám