Hlavní obsah

Dívky z polepšovny podle policie zabily seniora v Letňanech. Byt chtěly zapálit

Praha
Aktualizováno

Pražští kriminalisté obvinili trojici dívek z vraždy 72letého seniora v pražských Letňanech. Mladé ženy s ním měly podle policie konflikt, zabily ho a poté se pokusily byt zapálit. Policisté po nich dva dny pátrali, nalezeny byly v Litoměřicích v noci na čtvrtek. Dvě z nich navíc byly na útěku z výchovného ústavu.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Policie před domem, kde byl nalezen mrtvý muž.

Článek

„Nejen z výslechů vyplynulo, že dívky měly s mužem slovní konflikt, poté ho napadly a usmrtily. Aby navíc zahladily stopy, zapnuly plynový sporák, na který naházely hořlavé předměty, a tím se pokusily založit požár,“ informovala mluvčí policie Jana Rösslerová.

Následně utekly a dostaly se až do Litoměřic. Podle slov pachatelek v noci na čtvrtek na sebe samy přivolaly policii. Místní městská policie ale již ve čtvrtek informovala, že si jich všimla náhodná svědkyně a přivolala strážníky, kteří je zadrželi.

BEZ KOMENTÁŘE: Vražda v pražských LetňanechVideo: Novinky

Kriminalisté posléze dívky ve věku 16, 17 a 18 let převezli k výslechu do Prahy.

„Vyšetřovatelé nakonec obvinili ze spáchání trestného činu vraždy a obecného ohrožení osmnáctiletou ženu a ze spáchání provinění (vražda a obecné ohrožení) její dvě mladistvé kamarádky. Plnoleté dívce hrozí až osmnáctiletý pobyt za mřížemi, dvojici mladistvých pak trest poloviční,“ konstatovala Rösslerová.

Během pátku kriminalisté podají návrh na vzetí trojice do vazby. Dvě mladistvé byly chovankyně Výchovného ústavu v Počátcích, jejich zletilá kamarádka bývalá chovankyně. U zavražděného muže zřejmě bydlely po svém útěku.

Mrtvý muž byl v bytě nalezen v pondělí večer poté, co se do něj nemohl dostat příbuzný. Hasiči se do něj dostali přes balkón, kde našli oběť.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám