Hlavní obsah

Policie pátrá po 13leté školačce, její mobil lokalizovala u nákupního centra

– Liberec

Liberecká policie pátrá po 13leté školačce Julii Moravcové. Naposledy ji lidé viděli v pondělí odpoledne, od té doby se nehlásí a pátrání po ní zatím bylo neúspěšné. Policie lokalizovala její mobilní telefon u nákupního centra.

Foto: Policie ČR

Pohřešovaná Julie Moravcová

Článek

Matka pohřešované viděla dívku naposledy v pondělí 13. dubna, když ji kolem 07:30 vysadila před Základní školou Lesní v Liberci, kam děvče chodí do sedmé třídy. „Během polední pauzy pak Julie Moravcová navštívila se spolužačkou její matku v centru města a poté se obě dívky vrátily zpět do školy na odpolední vyučování,“ popsala pohyb dívky krajská policejní mluvčí Vlasta Suchánková.

Vyučování skončilo v 15:30 a o hodinu později měla být dívka na kroužku v Základní umělecké škole v Liberci. Kolem 16:00 ještě telefonicky hovořila se svou matkou. Když ta dívku ale přijela po skončení kroužku na ZUŠ vyzvednout, dozvěděla se, že tam vůbec nedorazila.

„Matka se po doptávání po kamarádkách, známých a rodině obrátila v 19:00 na policisty. Po získání fotografie dívky a zjištění důležitých informací se rozeběhla pátrací akce, do které byly zapojeny bezmála dvě desítky policistů, policejní psovod i městská policie,“ popsala pátrání mluvčí.

Dívka je vysoká

Policii se podařilo lokalizovat dívčin telefon v prostoru kolem Nákupního centra Globus. „Propátrání terénu, ale i okolí a cest, kterými se mohla dívka vydat sama do svého bydliště, na Březovou alej, bylo negativní,“ dodala Suchánková.

Julie je štíhlá, 175 centimetrů vysoká hnědovláska s vlasy po ramena. Má hnědé oči a nosí rovnátka. Na sobě měla v pondělí šedou mikinu s kapucí, tmavě zelenou zimní vestu a modré džíny. Na nohou měla tyrkysové tenisky s potiskem kopretin. Přes rameno nesla světle zelenou tašku.

„Pokud někdo dívku zahlédl nebo ví, kde a případně s kým se pohybuje, ať kontaktuje policisty na lince 158,“ dodala policejní mluvčí. Informace o pohřešované dívce mají i liberečtí strážníci, kteří rovněž aktivně pátrají, řidiči MHD nebo taxislužby.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám