Hlavní obsah

Policisté zasahují v kancelářích ROP Střední Morava

Právo, pem, alf

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc
Aktualizováno

V kancelářích Regionálního operačního programu Střední Morava v Olomouci a Zlíně od úterního rána zasahují policisté z Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu. Důvod policie nezveřejnila. Prostřednictvím ROP Střední Morava proudí dotace Evropské unie do Olomouckého a Zlínského kraje.

BEZ KOMENTÁŘE: Policejni razie v ROP ve ZlíněVideo: Novinky

 
Článek

„Policisté od rána zasahují na našich pracovištích v Olomouci a ve Zlíně. Jednají s vedením úřadu," řekla mluvčí ROP Střední Morava Michaela Linhartová.

Otázku, zda si policisté vyžádali přístup k počítačům či dokumentaci, ponechala bez odpovědi. „S ohledem na probíhající vyšetřování jsme byli požádáni, abychom žádné bližší informace nesdělovali," uvedla Linhartová, podle které chod tohoto úřadu není omezen.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Foto: Aleš Fuksa, Právo

Zásah policie v kancelářích Regionálního operačního programu Střední Morava v Olomouci a Zlíně

„Probíhají úkony trestního řízení. Kde ani další informace k tomu však nyní poskytnout nemohu. Snad koncem týdne,“ řekl Právu bez dalších podrobností mluvčí Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu Pavel Hanták. Případ dozoruje zlínská pobočka Krajského státního zastupitelství v Brně.

Ve Zlíně zásah trvá i v odpoledních hodinách. Specialisté v kuklách a civilním oblečení procházejí kanceláře ROPu Střední Morava v objektu sousedícím se správní budovou Zlínského kraje.

Na chodbě instituce byl po dobu zásahu klid. Občas po chodbě prošli pracovníci ROPu či zakuklení policisté. Když se do chodby nahrnulo více novinářů, policisté celý prostor zapáskovali. „Nic vám k zásahu neřeknu, zavolejte si mluvčímu,“ sdělil jeden ze zasahujících policistů. Mluvčí ÚOOZ Právu pouze sdělil, že tiskovou zprávu k zásahu zpracuje ke konci týdne.

Reklama

Výběr článků

Načítám