Hlavní obsah

Nevím, co se se mnou stalo, řekl obžalovaný z vraždy devítileté dívky v Klášterci

Právo, ape
Ústí nad Labem
Aktualizováno

Vraždu a znásilnění devítileté dívky z Klášterce nad Ohří začal v úterý projednávat senát Krajského soudu v Ústí nad Labem. Před ním stanul obžalovaný 25letý muž, který byl vzdálenějším příbuzným dívky. Hrozí mu 15 až 20 let vězení, případně i výjimečný trest. Na dívku měl podle obžaloby loni v září počkat před školou, zavést ji do lesa a tam znásilnit a zavraždit. Před soudem se pouze omluvil, jinak odmítl vypovídat.

Foto: Aleš Pelikán, Právo

Obžalovaný u Krajského soudu v Ústí nad Labem

Článek

Podle obžaloby odjel mladík loni 9. září z Chomutova, kde bydlel, do Klášterce. Tam na dívku počkal u školy. „Činu se měl dopustit po předchozím uvážení,“ řekl státní zástupce František Stibor.

Od školy šel s dívkou k lesu k obci Ciboušov. Šla s ním prý dobrovolně, cestou sbírali i houby. Dívka chtěla na záchod. „Říkala, že řekne babičce, že jsem na ni při čurání koukal. Nevím, byl to zkrat, to, že ji zabiju, mě napadlo v tom lese, když opakovala, že to řekne babičce,“ řekl v dřívější výpovědi obžalovaný.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Pak měl dívku škrtit a zanechal ji nedaleko od místa činu. Části jejího oblečení odhazoval pak cestou. Na místo se měl ještě vrátit a přesvědčit se, že je dívka opravdu mrtvá. Přespal na nedalekém posedu. Dívka byla nalezena mrtvá druhý den po rozsáhlé pátrací akci. Obžalovaný se pak šel přiznat na policii.

Obžalovaný u soudu svého činu pouze litoval. „Chtěl bych se omluvit, všeho lituju. Kdyby to šlo, vrátil bych to zpět. Nevím, co se se mnou stalo,“ řekl u soudu. Dříve přiznal usmrcení dívky, znásilnění však popírá. Podle znalců trpí muž sexuální poruchou. „U obžalovaného je podle vyšetření soudních znalců zjištěno, že trpí agresivním sadismem,“ podotkl státní zástupce. Vzrušuje ho také prý krev.

Foto: Karel Otcovský, Právo

Základní škola v Klášterci nad Ohří, kam chodila zavražděná dívka

Pozůstalí chtějí peníze

Obžalovaný podle svých slov od 19 let užíval pervitin, v poslední době byl bez práce. Dříve byl trestán za drobnou majetkovou kriminalitu. V září jej vzali do vazby, kvůli svému stavu pak byl několik týdnů ve vězeňské nemocnici v Brně.

Rodina zavražděné dívky se připojila k trestnímu řízení a požaduje nemajetkovou újmu. Babička žádá 450 tisíc korun, matka pak 250 tisíc korun.

U soudu měla v úterý vypovídat řada svědků, většina se jich ale omluvila. Soud proto četl jejich výpovědi. Výslechy znalců jsou naplánované i na středu, jednání má pokračovat i ve čtvrtek, kdy by mohl padnout i rozsudek.

Reklama

Související články

Vrah dívenky z Klášterce byl v podmínce

Pětadvacetiletý Roman K., který poblíž Klášterce nad Ohří brutálně znásilnil a zabil devítiletou dceru své sestřenice, byl v době hrůzného činu v podmínce....

Výběr článků

Načítám