Hlavní obsah

Z policejního auta se pokusil utéct zadržený, eskorta ho zpacifikovala. Muž poté zemřel

• Aktualizováno
Novinky, jap

Z policejního vozu se v pondělí večer v Praze pokusil utéct zadržený pachatel. Při zákroku se zranil jeden z policistů, sám zadržený pak náhle zkolaboval a zemřel.

BEZ KOMENTÁŘE: Archivní záběry z místa incidentuVideo: Novinky

 
Článek

Incident se odehrál krátce před 21. hodinou u pražského Kongresového centra. Policisté převáželi do policejní cely zadrženého 36letého muže. Ten se ale začal ve služebním voze vzpouzet a pokusil se o útěk.

„Proti pachateli policisté okamžitě zasáhli za užití donucovacích prostředků. Byl velmi rychle zpacifikován a prakticky neměl šanci k útěku. Jeden z policistů se při zákroku zranil a musel být převezen do nemocnice,“ řekla Novinkám policejní mluvčí Jana Rösslerová.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Zvrat přišel o chvíli později. Muž zkolaboval a zůstal nehybně ležet na zemi. Policistům se ho již nepodařilo zachránit a muž zemřel. „Přivolaný lékař určil náhlou příčinu smrti v podobě celkového selhání organismu,“ doplnila mluvčí s tím, že od policie si případ přebírá Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS).

Foto: Novinky

Z policejního auta u Kongresového centra se pokusil utéct zadržený muž a vozidlo poškodil.

„Mohu pouze potvrdit, že 36letý muž zemřel, další informace bude poskytovat GIBS. Do nemocnice jsme převezli také policistu se zraněním nohy,” doplnila mluvčí záchranářů Jiřina Ernestová.

Při pokusu o útěk pachatel poškodil okna policejního vozu. Ten musela z místa odvézt odtahová služba.

„Více informací již nebudeme k případu sdělovat,“ dodala Rösslerová s tím, že podrobnosti může poskytnout pouze GIBS.

„Případ jsme si převzali a probíhá prověřování, více informací v tuto chvíli nebudeme zveřejňovat,” konstatovala mluvčí GIBS Radka Sandorová s tím, že nemá podrobnosti k tomu, proč byl muž policisty zadržen.

Reklama

Výběr článků

Načítám