Hlavní obsah

Muž střílel na ženy z jateční pistole, skončil ve vazbě

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Opava

O vraždu družky a zároveň její o třináct let starší příbuzné se podle policie minulý týden pokusil pětapadesátiletý muž na Opavsku. Ženy napadl v době, kdy spaly, a při útoku použil mimo jiné jateční pistoli. Obě ženy byly těžce zraněny, soud už vzal obviněného muže do vazby.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Policie o útoku, který se stal ve středu v noci, informovala v pondělí. Kriminalisté zatím zjistili, že muž spolu se svou 44letou družkou a s její příbuznou požíval alkohol. Když se později ženy uložily k spánku, zaútočil na ně. Motiv tohoto jednání policie nesdělila.

„Obě ženy měl fyzicky napadnout v době, kdy spaly. Užít měl i jateční pistoli, při události došlo též k výstřelům. Ženám se poté podařilo utéci do bezpečí a schovat se. Obě utrpěly zranění, jež si vyžádá zřejmě léčení v řadech týdnů,“ uvedla moravskoslezská policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

Kriminalisté nyní vyslýchají svědky a zkoumají zajištěné stopy. Muži hrozí vzhledem k tomu, že útok směřoval vůči více osobám, až výjimečný trest.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám