Hlavní obsah

Přecházel na Zlínsku mimo přechod, srazila ho dvě auta

Zádveřice-Raková (Zlínsko)

Čtyřicetiletý chodec zemřel v Zádveřicích na Zlínsku poté, co ho srazila dvě osobní auta. Muž přecházel v sobotu v noci silnici u benzínové čerpací stanice mimo vyznačený přechod pro chodce. Vážným zraněním podlehl na místě, řekla v pondělí zlínská policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Článek

"Dvaatřicetiletý řidič ze Zlína jedoucí ve Škodě Felicii ze směru od Vizovic do Zlína nestačil zareagovat na chodce přecházejícího vozovku mimo přechod pro chodce a narazil do něj. Nárazem byl chodec odmrštěn do protisměru, kde jej přejel osmadvacetiletý řidič Wolkswagenu," popsala nehodu Kozumplíková.

Ani jeden z řidičů podle dechových zkoušek nepil před jízdou alkohol.

Zda byl pod vlivem alkoholu chodec, ukáže až nařízená soudní pitva. Škoda na obou vozidlech činí přibližně 40 000 korun.

"Míra zavinění nehody u řidičů je předmětem dalšího šetření zlínských policistů. Nyní je prověřujeme pro trestný čin usmrcení z nedbalosti, za který stanoví zákon až šestiletou hranici odnětí svobody," dodala Kozumplíková.

Letos jde na Zlínsku o druhou oběť dopravních nehod, loni v regionu za celý rok zahynulo na silnicích devět lidí. Ve Zlínském kraji v tomto roce podle dostupných informací vyhaslo při dopravních nehodách šest životů, loni na silnicích v kraji za celý rok zahynulo 33 lidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám