Hlavní obsah

Pitbulteriér pokousal bruslařku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Vážné zranění utrpěla 42letá bruslařka v pátek ráno na cyklostezce v Hladíkově ulici v Brně. Dospělý pitbulteriér ženě na in - line bruslích vytrhl svalovinu z ramene. Přestože prvotní informace vypadala jako běsnící útok dravé šelmy, kterou majitel nezvládl, vše naznačuje, že jde o nešťastnou náhodu, kdy žena zavadila o vodítko, upadla a pes bránil pána.

Článek

"Když jsme přijeli na místo, žena byla poraněná a sanitka ji odvezla do nemocnice. Podle informací pětasedmdesátiletého muže, který psa venčil, došlo k incidentu tak, že pes byl na vodítku, žena jela podle chovatele ze zadu, zavadila o vodítko, upadla mezi muže a psa a ten ji kousl protože bránil pána. Pokud se to potvrdí, tak nelze hovořit o agresívním útoku, ale o nešťastné události," uvedl odchytář Městské policie v Brně Kamil Rössler.

Podle pracovníků útulku je pes nyní u nich a je velmi hodný. Má sice náhubek, ale všechny poslouchá a chová se velmi mírumilovně ke všem pracovníkům i ostatním psům.

"Je teď vystresovaný, že u sebe nemá pána, ale je mírný a klidný jako beránek. Prostě zcela bezproblémový," potvrdila vedoucí městského útulku pro opuštěná zvířata v Brně Jarmila Hrabětová.

Zraněná je po operaci

Na místo neštěstí přijeli strážníci i policisté, protože podle prvotních informací měl pes ženu bezdůvodně napadnout a zaútočit. Žena po jeho napadení skončila na Klinice plastické a estetické chirurgie ve Fakultní nemocnici v Brně, kde se podrobila operaci.

Podle posledních zpráv jí lékaři museli dát i umělou tepnu, protože její cévy byly od psích zubů potrhané. Navíc bude mít doživotní následky, protože její ruka už nebude nikdy zcela v pořádku a bude i výrazně omezená její pohyblivost.

"Psa jsme zatím umístili do útulku a případ si převzali policisté, kteří zjišťují, jak se případ odehrál," doplnila mluvčí Městské policie v Brně Denisa Kapitančiková.

Pokud se tedy ukáže, že bruslařka přehlédla vodítko, zavadila o něj a upadla mezi psa a jeho pána, bude případ zřejmě odložen. Pokud se ukáže, že pes zaútočil a nebyl řádně zajištěný, pak chovatele čeká trestní stíhání. Bude také záležet, jak dlouho bude trvat léčení zraněné ženy a zda nebude mít následky.

Reklama

Výběr článků

Načítám