Hlavní obsah

Češi zatkli pachatele vraždy Izraelce v Berlíně, píše německý list

– Berlín

Česká policie v pátek v Ústí nad Labem zadržela 28letého Albánce podezřelého ze zabití Izraelce, jehož tělo bylo nalezeno v neděli v centru Berlína. S odvoláním na mluvčího německé policie o tom informoval list Berliner Morgenpost.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Mrtvého 22letého muže nalezli v neděli náhodní kolemjdoucí ve zřícenině františkánského kostela nedaleko ústředního berlínského náměstí Alexanderplatz. Na hlavě a v obličeji byl Izraelec těžce poraněn. Podle policejního vyšetřování zemřel pravděpodobně v sobotu večer, a to na stejném místě, kde se tělo později našlo.

Německo na Albánce vydalo evropský zatykač, na jehož základě údajně česká policie muže kolem 19:30 v Ústí nad Labem zadržela. Nyní podle Berliner Morgenpost čeká ve vazbě na vydání. Motiv činu zůstává nejasný.

Německá média už dříve informovala o tom, že Izraelec před smrtí žádal berlínské velvyslanectví své země o pomoc s návratem do vlasti. Minulý pátek prý kontaktoval ambasádu s žádostí o finanční prostředky na nákup letenky. O jídlo a přístřeší podle médií prosil tentýž den i místní židovskou obec, na smluvenou večeři ale už nedorazil.

Reklama

Výběr článků

Načítám