Hlavní obsah

Policie zveřejnila záběry jízdy zdrogovaných bratrů pražským parkem

Novinky, ok, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pražská policie zveřejnila v pátek podrobnosti ke čtvrteční honičce kradeného auta metropolí. Muži byli pod vlivem drog a v průběhu pronásledování se měnili za volantem. Jejich šílenou jízdu parkem lze vidět na videozáznamu.

Zběsilou honičku zachytila policejní kamera. Archivní záběryVideo: Policie ČR

 
Článek

Auto ukradli bratři ve věku 35 a 32 let muži, který ho zaparkoval před garáží a v zapalování nechal klíče. Jeden z bratrů měl přitom zákaz řízení, druhý blokaci řidičského průkazu. Když ujížděli policistům, rozhodli se, že se vymění. Domnívali se, že ten, který měl řidičák zablokovaný, by mohl dostat mírnější trest.

Po výměně si muž lehl na zadní sedačky. Věděl, že když nezastaví, policisté budou střílet.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Policisté s jedním z pachatelů

„Oba řidiči byli pod vlivem drog a v parku si počínali velmi bezohledně. Řidič jel 60 až 70 km/h, na poslední chvíli před ním uskakovaly matky s dětmi a pejskaři,“ řekl Novinkám zasahující policista.

Nakonec řidič z vozu vyskočil a snažil se utéct, policista, který ho pronásledoval, proto varovně vystřelil. Druhý zloděj byl zadržen přímo v autě. Muži byli pod vlivem pervitinu a opiátů.

Oba již byli obviněni z trestného činu obecného ohrožení, ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí. Hrozí jim až osm let vězení.

BEZ KOMENTÁŘE: Auto policisté zastavili mezi panelovými domyVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám